Ohjeita kilpailijalle

Kilpaileminen ja kilpailuihin ilmoittautuminen

Seuramme valmentajat päättävät, mihin kilpailuihin osallistutaan, ketkä luistelijat ja mihin sarjoihin ilmoitetaan. Ilmoittautuminen tapahtuu aakkosjärjestyksessä ja jatkuu kiertävänä siitä eteenpäin (koskee kutsu- ja IC-kilpailuja, joissa karsinta). Taitajat-sarjalaisten osalta kilpailuihin osallistumisen ja osallistujat päättää vastuuvalmentaja. Ulkomaan kilpailujen osalta päätöksen osallistumisesta tekee hallitus yhdessä valmentajien kanssa.

Kaikissa sarjoissa pyritään noudattamaan ns. kiertoperiaatetta. Jos luistelija on aikaisemmin ilmoitettu kisaan, mutta karsittu kisasta järjestävän seuran toimesta, annetaan hänelle seuraavassa kisassa etusija. Ohjeistuksen tarkoituksena on pyrkiä takaamaan kaikille luistelijoille riittävästi kilpailuja. Jos ei omasta halustaan vaan halua osallistua johonkin kilpailuun, niin silloin luistelija siirtyy seuraavan kilpailun ilmoittautumisjärjestyksen viimeiseksi.

Mikäli ET osallistu tarjottuun kilpailuun, niin ilmoita kilpailukalenterissa (viim.ilm.) olevaan päivämäärään mennessä asiasta kilpailusihteerille sähköpostilla osoitteeseen:

kilpailut.skatingteamraisio@gmail.com

Kilpailukalenterissa Kisasivut linkistä näet kilpailujen kutsut, vahvistukset, luistelujärjestykset ym.,

Kilpailukutsujen vastaanottaminen toisilta seuroilta ja kilpailuihin ilmoittautuminen hoidetaan aina seuran kilpailusihteerin kautta.

Alue- ja valintakilpailuihin pääsevät mukaan kaikki kyseisen sarjan luistelijat.

Ohjelmalomakkeet kilpailusihteerille

Jokainen ISU –sarjan luistelija toimittaa ohjelmalomakkeen kilpailusihteerille sähköpostilla

kilpailut.skatingteamraisio@gmail.com

ennen ensimmäisiä kilpailuja ja huolehtii kauden aikana, että ohjelmalomake on ajan tasalla.

Jos lomakkeeseen tulee muutoksia on luistelijan itse huolehdittava, että kilpailusihteerillä on uusin päivitetty lomake. Lomakkeet löytyvät tästä

Kilpailumaksut

Kilpailuun osallistuvan luistelijan kilpailumaksut muodostuvat kahdesta osasta; osallistumismaksusta ja ilmoittautumismaksusta.

Ilmoittautumismaksu on maksu, jonka luistelijan lähettämä seura maksaa kilpailun järjestävän seuran tilille.  Ilmoittautumismaksun suuruuden määrittää järjestävä seura, noudattaen kuitenkin Taitoluisteluliiton ohjeistusta. Ilmoittautumismaksu on aina ilmoitettu kilpailukutsussa.

Maksun toinen osuus on osallistumismaksu, jolla on tarkoitus kattaa omalle seuralle kilpailuista aiheutuvia kuluja. Näitä ovat mm. valmentajien majoituskustannukset, kilometrikorvaukset ja päivärahat sekä järjestävän seuran kilpailun jälkeen lähettämä tuomarilasku.

Kilpailumaksujen suuruuden kaudelle 2019 – 2020 on määrittänyt seuran hallitus:

Tähtiarviointikisat 40 €/kisa

ISU-arviointi:
1 päivän kilpailut 30 € + ilmoittautuminen
2 päivän kilpailut 50 € + ilmoittautuminen

Osallistumismaksu kotimaiset IC-kilpailut + 10  €

Ohjelmakilpailijat maksavat ilmoittautumismaksun + 10 €

Oman seuran järjestämistä kilpailuista luistelija maksaa vain tuomariosuuden 15 €/luistelija.

Kilpailut ulkomailla: Kilpailuihin osallistuva luistelija maksaa osallistumismaksun + tuomarikulut kokonaisuudessaan + mahdollisen valmentajan kulut muiden kilpailuihin lähtevien luistelijoiden kanssa

SM-tason kilpailijoiden loppukilpailujen ilmoittautumismaksun maksaa seura, luistelija maksaa kilpailumaksun.

Kilpailumaksu laskutetaan kilpailun jälkeen myClubin kautta.

Pidätämme oikeuden maksujen muutoksiin.

Osallistumisen peruuttaminen

Mikäli luistelija kuitenkin joutuu perumaan kilpailuun osallistumisensa, tulee siitä ilmoittaa välittömästi kilpailusihteerille. Mikäli peruutus tapahtuu kilpailupäivänä, tulee siitä ilmoittaa myös kilpailuun lähtevälle valmentajalle. Kilpailusihteeri/valmentaja ilmoittaa peruutuksesta järjestävälle seuralle.

Sairastapauksesta tai loukkaantumisesta johtuvasta peruutuksesta pitää toimittaa kilpailusihteerille välittömästi lääkärintodistus, jonka avulla kilpailusihteeri hakee vapautusta ilmoittautumismaksusta järjestävältä seuralta. Se, saadaanko ilmoittautumismaksusta hyvitystä, riippuu kilpailusta ja järjestävästä seurasta, mikäli maksusta ei saada hyvitystä, tulee se luistelijan maksettavaksi. Lääkärintodistuksella tehdystä peruutuksesta ei veloiteta seuran kilpailumaksua.

Mikäli luistelija jättää kilpailuun osallistumatta, eikä ilmoita siitä kilpailusihteerille ennen oman kilpailusarjansa alkamista, tulee luistelijan maksettavaksi kaikissa tapauksissa sekä osallistumismaksu että ilmoittautumismaksu.

Ennen kilpailuja

 • Voimassa oleva passi

 • Kilpailumusiikki levyllä (käytäthän CD R- levyä tallentaessasi musiikkia), myös varamusiikki mukaan

 • Tarkista aikataulut järjestävän seuran nettisivuilta vielä edellisenä iltana

 • Ota etukäteen selvää jäähallin sijainnista

 • Kilpailijat järjestävät itse tarvittavat kuljetukset, majoitukset ja ruokailut. Valmentajat kulkevat luistelijioden mukana kilpailuihin eli ensimmäinen kilpailija vie valmentajan kisoihin ja viimeinen tuo takaisin. Jos jostain syystä järjestely ei sovi (auto täynnä tms.), niin sovi asiasta tarpeeksi ajoissa kilpailusihteerin kanssa.

Kilpailuun tarvitset mukaan

 • Luistimet, teräsuojat, pyyhe

 • Kilpailupuku, kilpailusukkahousut

 • Musiikki, varamusiikki

 • Ehjät hanskat, peitto, seuran takki, vaatteet veryttelyä varten, lenkkarit

 • Hyppynaru, piruettilusikka yms. oman tottumuksen mukaan muita alkuveryttely välineitä

 • Juomapullo, nenäliinoja

 • Kampaus laitetaan mielellään jo kotona, mikäli laitat hiukset kilpailupaikalla varaa siihen riittävästi ylimääräistä aikaa

Miten kilpailupaikalla toimitaan?

 • Kilpailupaikalle saavutaan vähintään 1h ennen oman verryttelyryhmän alkua

 • Ilmoittaudutaan valmentajalle, joka kertoo aikataulusta (kisoissa yleensä joustava aikataulu, joten ajat saattavat heitellä) ja antaa tarvittavat ohjeet valmentautumisesta.

 • Musiikki viedään niille erikseen merkittyyn paikkaan

 • Muista hakea musiikki oman ryhmän jälkeen samasta paikasta jonne aluksi sen veit

 

Kilpailija edustaa kisoissa myös seuraa, joten reipas esiintyminen ja toisten huomioiminen/kannustaminen on tärkeää.